Home > Zonnepanelen reinigen Merksem

Zonnepanelen reinigen Merksem

Zonnepanelen reinigen Merksem

Heeft u zonnepanelen op uw dak in regio Merksem? Wist u dat het aangeraden is om uw zonnepanelen jaarlijks te laten reinigen om het rendement van uw zonnepanelen te behouden?

Zonnepanelen verliezen rendement door het vuil dat zich opstapelt bovenop de zonnecellen. Doe daarom in regio Merksem een beroep op het professioneel team van MASTcleaning. Het wassen en reinigen van uw zonnepanelen in Merksem gebeurt door ons professioneel en gedreven team.

zonnepanelen schoonmaken
zonnepanelen onderhoud

Laat uw zonnepanelen in Merksem tijdig schoonmaken!

Uw zonne-installie is gevoelig aan fijn stof dat in de lucht zit, hierdoor zullen uw ze een redementsverlies oplopen dat in sommige extreme gevallen kan oplopen tot zelfs 20%.

Stof en vuiligheid kan van overal komen, denk maar aan stof dat opwaaid uit een veld, mos, bladeren en vogeluitwerpsel. Deze dragen allemaal bij aan het rendementsverlies. Doe dus tijdig een beroep op een reinigingsbedrijf en laat uw PV-installatie professioneel reinigen.

Wij werken zowel voor particulieren als bedrijven en u kan op ons rekenen voor het reinigen van alle soorten zonne-installaties.

Door onze jarenlange ervaring en gebruik te maken van een techniek waarbij we osmose gebruiken, kunnen wij u elke keer een schoonmaak zonder strepen garanderen die bovendien langer proper blijven. Lees hieronder meer over osmose.

Schoonmaken met osmosewater

Als professioneel reinigingsbedrijf maken wij gebruik van osmosewater voor het schoonmaken van uw PV-installatie, dit is een techniek waarbij we uw panelen kunnen schoonmaken zonder kalk, zouten of andere mineralen achter te laten.

Wij maken dus altijd alles proper met osmose en nooit met kraantjeswater. De kalk die in het water zit zal zich vastzetten waardoor er een film op de zonnepanelen komt te liggen die het zonlicht gedeeltelijk zal tegenhouden. Dit met rendementsverlies tot gevolg.

zonnepanelen kuisen

Voordelen van osmosewater

Het verschil met normaal leidingwater is de mineralen en zouten die in het water zitten, deze blijven op het oppervlak van uw panelen achter wanneer het water is opgedroogd waardoor uw installatie minder rendement opbrengen. Osmose is water waarvan alle deeltjes tot op moleculair niveau verwijderd worden. Dit wil zeggen dat alle stofdeeltjes, zouten, kalk en andere mineralen verwijderd worden.

​Dit water heeft 2 belangrijke eigenschappen:

  • Het rendement & de levensduur van uw zonne-installatie verhoogt door een regelmatige reiniging.
  • Door de zuiverheid blijven er geen vuile partikels achter op uw panelen.
  • Het water heeft een opslorpende kracht waardoor het microscopisch kleine deeltjes opzuigt.
zonnepanelen reinigen