Home > FAQ

Veel gestelde vragen

Kan je met heel warm weer ramen wassen?

Ja, dat kan. Ramen langs buiten met osmose zijn zeker geen probleem. De binnenzijde kan zeker ook, doordat we meer zeep toevoegen aan ons water waardoor het minder snel opdroogt, ervaring en snelheid is dan zeker nodig.

Kan je met regen ramen wassen?

Ja, dat kan. Doordat het vuil van de ramen wordt verwijdert met osmose en ramen gereinigd zijn van onzuiverheden, droogt dit nog steeds mooi op na een regenbui.

Wij hebben nieuwe ramen geplaatst, kunnen jullie die al komen reinigen ook al zijn we nog niet verhuisd?

Zeker en vast. We raden dit echt aan. Na de plaatsing je ramen professioneel laten wassen is een heel goed idee. We verwijderen lijmresten, beton, zand, bezetting, enz.

Op deze moment kunnen we ook beschadigen detecteren en melden. Zo kan je nog contact opnemen voor garantie met je plaatser. Indien er nadien nog werken plaatsvinden kan je weten wie deze heeft veroorzaakt. Dit komt geregeld voor.

Hoeveel kost het om mijn ramen te laten wassen?

Elke woning of bedrijf is anders. Een offerte wordt steeds na een plaatsbezoek opgesteld. Dit geeft een correcte prijs en alle mogelijkheden worden besproken.

Op deze moment kunnen ook nog bijkomende vragen worden gesteld. Ook krijgt u een persoonlijke uitleg van onze systemen en onze manier van werken.

Moet ik thuis zijn als de glazenwasser komt?

Dit is afhankelijk van u woning of bedrijf. Indien we enkel de buitenzijde dienen te wassen en rondom kunnen, hoeft u niet thuis te zijn. Om de binnenzijde te wassen moet natuurlijk de voordeur geopend worden.

Hoe weet ik wanneer de glazenwasser langskomt?

Enkel dagen voor we langskomen ontvangt u van ons een mailtje ter herinnering dat we langskomen. De datum en adres staan hierop vermeld. Ook een herinnering om rolluiken te openen en vliegenramen te verwijderen.

Zo hoeft u niet zelf een hele planning bij te houden.

Welke producten gebruiken jullie?

  • Voor de buitenkant gebruiken we meestal osmosewater. Hier zijn geen producten aan toegevoegd. Voor de binnenzijden gebruiken professionele glazenwasserszeep vrij van ammoniak.
  • Indien je zelf de ramen wil wassen kan dit perfect met dreft en een beetje huishoudazijn. Vroeger werd er ammoniak toegevoegd, ipv azijn. Dit raden we af voor gezondheidsredenen. Glasreiniger met spraytuit raden we af doordat vuil wordt verspreidt over de ramen en een filmlaag legt. Dit laat strepen en vegen achter.

Op welke manier kan ik betalen aan mijn glazenwasser?

Na het wassen van de ramen ontvangt u van ons een factuur. Deze kan door middel van een overschrijving naar ons worden overgemaakt.

Hoe hoog kunnen jullie ramen wassen?

We kunnen met ons osmosesysteem tot 15m hoog gaan. Indien het hoger is komen we met een hoogtewerker.

Moet ik telkens de binnenzijde van de ramen laten meewassen?

Nee, dit hoeft niet. Veel klanten kiezen ervoor om de ene keer de buitenkant te laten wassen en de keer nadien buiten- en binnenzijde van de ramen enz.

Ook is het mogelijk om zelf met ons contact op te nemen om de binnenzijde ook een keertje te laten meewassen met de buitenzijde.

Hoe vaak moet ik mijn zonnepanelen laten reinigen?

We raden aan om deze jaarlijks te laten reinigen om rendementsverlies te voorkomen. Vuil wordt opgestapeld op de zonnecellen waardoor er minder zon kan doordringen.

Vergelijk met een veluxraam, hier kan u goed zien hoeveel vuil er op een zonnepaneel valt. Deze vervuiling komt van vogels, pollen, stof, saharazand, bladeren, uitlaatgassen van het verkeer,…

Kan ik zelf mijn zonnepanelen wassen?

Als je op een veilige manier je zonnepanelen kan bereiken is dit mogelijk.

Gebruik in dit geval geen kraantjeswater dit geeft namelijk een aanslag van kalk en mineralen. Vergelijkbaar met een glazen douchewand of aanslag op een kraan. Zonnepanelen worden best gereinigd met osmosewater, doordat dit vrij is van kalk, zouten en mineralen.

Osmose is zoals gedemineraliseerd water. Dit is verkrijgbaar in de supermarkt. Hier mag je geen produkten aan toevoegen, en in een nieuwe emmer gieten om de eigenschappen te behouden.

Vraag eventueel een vrijblijvende offerte aan om een prijsvergelijking te maken aangezien gedemineraliseerd water erg prijzig is tegenover osmose die we zelf in onze installaties aanmaken. Je hebt best veel water nodig per zonnepaneel.